Tres leches kake – en ekte meksikansk søtsak
Leche betyr melk på spansk, og denne kaken består av et sukkerbrød som dynkes med 3 typer melk og toppes med krem og friske bær.
Slik lager du Tres leches kake
Ingredienser
Sukkerbrød
- 5 egg
- 3 dl sukker
- 1,5 dl potetmel
- 1,5 dl hvetemel
- 2,5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
Fyll
- 1 boks søtet kondensert melk
- 1 boks usøtet kondensert melk
- 3 dl kremfløte
Topping
- 3 dl kremfløte
- Bær til pynt
Slik gjør du
Varm opp ovnen til 175 grader over- og undervarme. Pisk egg og sukker luftig. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend disse forsiktig ned i eggeblandingen. Hell røren i en smurt form og bak i ovnen i omtrent 35-40 minutter. Sjekk at kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Avkjøl kaken i formen.
Bruk et grillspyd eller en spisespinne og stikk masse små hull i kaken. Bland sammen ingrediensene til fyllet og hell blandingen over kaken i omganger. Fortsett til alt fyllet er absorbert i kaken. Pakk kaken inn i plast og sett kjølig over natten.
Ved servering topper du kaken med pisket krem og bær. Litt kanel er også godt å ha over.