Varm sjokolade på pinne
Varm sjokolade på pinne, som smelter til varmende og smakfull kakao. Gi bort i julegave, eller nyt selv på kalde vinterdager. Her får du oppskriften.
- 300 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
- ½ appelsin
- Små beger (f.eks. ketchupbeger i papir, tomme yoghurtbeger, store isbitformer eller lignende)
- Ispinner
- Cellofanpose
- Hyssing, merkelapp og pynt etter eget ønske
- 3 dl melk (til severing)
Sjokolade på pinne
- Skyll appelsinen i varmt vann. Finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern.
- Smelt sjokoladen i vannbad (se tips på forrige side) og vend inn appelsinskallet. Fordel sjokoladen i 6 former. Sett i ispinnene når sjokoladen nesten har stivnet.
- Pakk en og en pinne i en cellofanpose, pynt med hyssing og skriv fremgangsmåten under på en merkelapp.
Servering
- Kok opp 3 dl melk, sett sjokoladepinnen i melken
og rør om til sjokoladen har smeltet. - Server gjerne med pisket krem.
Tips! Smak til sjokoladen med chilipulver og pynt med minimarshmallows. Du kan også bruke to typer sjokolade
for å gjøre pinnene mer spennende.