Hjem
/
Banankaken som fikk Johannes til å ville bli kokk
Banankaken som fikk Johannes til å ville bli kokk
Del

Banankaken som fikk Johannes til å ville bli kokk

– her får du oppskriften!
27. juni, 2018

Johannes var ikke mer enn 8 år da han bestemte seg for hva han skulle bli. Drømmen om å lage mat som yrke startet hjemme på kjøkkenet hos mor. Nå jobber han som kokk i Godtlevert og har ansvaret for Premiumkassen, Roedekassen og Hurtigkassen.

– Jeg er født og oppvokst i Bergen, og høstens store høydepunkt var da vi dro til fisketorget og jeg fikk plukke levende krabber rett fra fiskebåtene. Krabbene krabbet rundt på gulvet hjemme før de til slutt havnet i grytene. Vi dekket til stort langbord og det ble en real krabbefest!

Matfilosofien har han også med seg hjemmefra:

– Å lage mat sammen på kjøkkenet og til slutt samles rundt bordet for å spise det vi har laget sammen i fellesskap, det er det som er skikkelig middag for meg.

Som alle andre barn var Johannes glad i søtsaker. Og det var spesielt én kake som han kunne både lage og spise om og om igjen. Bare tanken på mors banankake gir fortsatt Johannes vann i munn.

– Denne banankaken er bare helt fantastisk! Smaken minner meg om hjemme. Jeg er veldig opptatt av å ikke kaste mat, og er derfor glad i oppskrifter der man skal bruke råvarer man kanskje ellers ikke får brukt. I denne banankaken er det overmodne bananer som gjelder!

Johannes’ (mors) banankake

4 medium store bananer
150 g smør
1 dl melk
2 egg
3 dl sukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Litt melis til å drysse over
Evt. hakkede nøtter og/eller hakket sjokolade

1. Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.

2. Knus bananene med en gaffel.

3. Smelt smør i en kjele og ha i melken. Sett blandingen til side.

4. Pisk egg og sukker luftig. Rør inn knust banan og smør- og melkeblandingen. Bland inn siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

5. Hell kakerøren i en smurt brødform. Sett formen i ovnen og stek kaken i 40–50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke i en trepinne. Om det ikke sitter fast deig på pinnen, er den ferdig

6. Ta kaken ut av ovnen og la den hvile i 5–10 minutter på en rist.

7. Dryss over melis til pynt og del kaken i skiver. Server den sammen med vaniljekesam eller vaniljeis.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.03.2021
Når solen så vidt har begynt å varme, når svalene kommer tilbake og fjellet er kledd i hvitt, da er det godt å være ute.
Godtlevert bilde
28.02.2021
Disse irrgrønne pannekakene passer med det meste! Fyll dem med sopp, chevre og pære eller bare deilig smeltet ost og skinke. Hvis du vil ha noe søtt, kan du ha tynne epleskiver eller masse gode bær i.
Godtlevert bilde
27.02.2021
Pinnebrød er perfekt påskemat på tur. Det å samles rundt et bål med egne brød på pinne er nostalgisk, og ikke minst godt. Det varme, nygrillede brødet er perfekt sammen med pølser, eller så kan man dyppe det i den rykende varm kakao. Krydre deigen med ulike krydder, eller ha i finhakkede tomater og oliven for en velsmakende tvist.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.03.2021
Når solen så vidt har begynt å varme, når svalene kommer tilbake og fjellet er kledd i hvitt, da er det godt å være ute.
Godtlevert bilde
28.02.2021
Disse irrgrønne pannekakene passer med det meste! Fyll dem med sopp, chevre og pære eller bare deilig smeltet ost og skinke. Hvis du vil ha noe søtt, kan du ha tynne epleskiver eller masse gode bær i.
Godtlevert bilde
27.02.2021
Pinnebrød er perfekt påskemat på tur. Det å samles rundt et bål med egne brød på pinne er nostalgisk, og ikke minst godt. Det varme, nygrillede brødet er perfekt sammen med pølser, eller så kan man dyppe det i den rykende varm kakao. Krydre deigen med ulike krydder, eller ha i finhakkede tomater og oliven for en velsmakende tvist.