Hjem
/
Dryrubs til grillmaten
Dryrubs til grillmaten
Del

Dryrubs til grillmaten

En god krydderrub kan løfte ethvert grillmåltid. Hva med et mørt kjøttstykke på grillen i sommer? Eller en saftig fiskefilet med smak av urter? Sett smak på sommerens grillmåltider med gode krydderrubs.
02. juni, 2020

Når du skal lage en god krydderrub til sommerens grillmat, så lønner det seg å lage litt mer enn du trenger, og lagre det i en lufttett boks. Du kan også ha det i en pose, og fryse det ned. Husk å merke boksen eller posen med navn. Som med all mat, kan du tilpasse krydderblandingene slik at de passer deg og din familie. Hvis urtene og krydderne er litt grove, kan du bruke en morter eller blender til å blande det ekstra godt sammen. Drypp gjerne litt olje over fisken eller kjøttet før du gnir det inn med rub.

Barbecuerub

  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl paprikakrydder
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss svart pepper


Bland sukkeret og krydderet godt sammen i en skål.

Tips! Smak til barbecuekrydderet med 1 ss røkt paprikakrydder for en litt røffere smak. Hvis du vil ha en litt mer karibisk jerksmak på krydderet, kan du smake det til med 1 ts muskatnøtt, kanel, allehåndekrydder, timian, nellik og currypulver.

Fiskerub

  • 2 ss tørket gressløk
  • 2 ss tørket estragon
  • 2 ss tørket persille
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ss svart pepper
  • 2 ss finrevet sitronskall

Bland de tørkede urtene og krydderne godt sammen i en skål.

Tips! Ha litt ingefærpulver i krydderblandingen for en enda friskere smak. Husk å salte fisken på forhånd. Legg fisken i lettsaltet, kaldt vann for å gi den en fastere konsistens før den skal grilles.

Kyllingrub

  • ¼ dl paprikakrydder
  • 3 ss svart pepper
  • 3 ss hvitløkspulver
  • 3 ss løkpulver
  • 2 ss tørket oregano
  • 2 ss tørket timian
  • 1 ss salvie
  • 2 ts korianderpulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss salt

Bland krydderne godt sammen i en skål.

Tips! Dropp timianen og salvien, og tilsett 4 ss brunt sukker og 2 ss spisskummen om du vil gå en litt annen retning med krydderblandingen.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!