Hjem
/
Dryrubs til grillmaten
Dryrubs til grillmaten
Del

Dryrubs til grillmaten

En god krydderrub kan løfte ethvert grillmåltid. Hva med et mørt kjøttstykke på grillen i sommer? Eller en saftig fiskefilet med smak av urter? Sett smak på sommerens grillmåltider med gode krydderrubs.
02. juni, 2020

Når du skal lage en god krydderrub til sommerens grillmat, så lønner det seg å lage litt mer enn du trenger, og lagre det i en lufttett boks. Du kan også ha det i en pose, og fryse det ned. Husk å merke boksen eller posen med navn. Som med all mat, kan du tilpasse krydderblandingene slik at de passer deg og din familie. Hvis urtene og krydderne er litt grove, kan du bruke en morter eller blender til å blande det ekstra godt sammen. Drypp gjerne litt olje over fisken eller kjøttet før du gnir det inn med rub.

Barbecuerub

  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl paprikakrydder
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss svart pepper

Bland sukkeret og krydderet godt sammen i en skål.

Tips! Smak til barbecuekrydderet med 1 ss røkt paprikakrydder for en litt røffere smak. Hvis du vil ha en litt mer karibisk jerksmak på krydderet, kan du smake det til med 1 ts muskatnøtt, kanel, allehåndekrydder, timian, nellik og currypulver.

Fiskerub

  • 2 ss tørket gressløk
  • 2 ss tørket estragon
  • 2 ss tørket persille
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ss svart pepper
  • 2 ss finrevet sitronskall

Bland de tørkede urtene og krydderne godt sammen i en skål.

Tips! Ha litt ingefærpulver i krydderblandingen for en enda friskere smak. Husk å salte fisken på forhånd. Legg fisken i lettsaltet, kaldt vann for å gi den en fastere konsistens før den skal grilles.

Kyllingrub

  • ¼ dl paprikakrydder
  • 3 ss svart pepper
  • 3 ss hvitløkspulver
  • 3 ss løkpulver
  • 2 ss tørket oregano
  • 2 ss tørket timian
  • 1 ss salvie
  • 2 ts korianderpulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss salt

Bland krydderne godt sammen i en skål.

Tips! Dropp timianen og salvien, og tilsett 4 ss brunt sukker og 2 ss spisskummen om du vil gå en litt annen retning med krydderblandingen.

Sommerens grillmiddager

Bestill grillmiddager i matkassen i sommer
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.