Hjem
/
Grønn vinter
Grønn vinter
Del

Grønn vinter

Først ut i rekken av «Månedens leverandør» er Vang gård. Det er mye å si om denne leverandøren, som ligger i Totenvika, med utsikt over Mjøsa. I generasjoner har de dyrket grønnsaker. Tradisjoner betyr likevel ikke mangel på innovasjon.
03. februar, 2020

I dag jobber familien Gjestvang hele tiden med nye avlinger, som vil gjøre den norske vekstsesongen enda lengre. Et eksempel er rosettkålen. I Norge er Vang gård alene om å dyrke denne krysningen mellom rosenkål og grønnkål, og rosettkålen kan høstes lenge etter at snøen har lagt seg på åkrene på Toten. De jobber også med å utvikle en løk som tåler landets kalde vintre, sånn at vi kan få norsk løk når vi ellers ville importert. Og det heier vi så klart på.


Du skal ikke se bort ifra at vi snart får et gjensyn med vennene våre på Vang gård!


Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!