Hjemmelaget pesto

Hjemmelaget pesto

Pesto funker til det meste! Passer til både salater, pasta, eller på brødskiven. Denne pestoen er holdbar i 2-3 uker om du oppbevarer den i i kjøleskapet og lar det ligge et tynt lag med olivenolje på toppen.

Ristede pinjekjerner

40 g pinjekjerner

1 dl vann

½ ts salt

1,5-2 dl solsikke-/rapsolje

Ristede pinjekjerner er godt på salat, i pesto eller som snacks. Det fungerer fint å bare riste dem i en tørr stekepanne, men her kommer det en oppskrift på en ekstra god måte å riste pinjekjerner.

Kok opp vann og salt i en panne. Ha i pinjekjernene og la pannen koke tørr. Tilsett olje og la den bruse opp. Rør forsiktig rundt samtidig som pinjekjernene blir fritert. Ha en sil klar, og så snart kjernene har fått en lett mørkere farge, sil av pinjekjernene over vasken. Rist av oljen og ha pinjekjernene over på et kjøkkenpapir slik at resten av oljen blir trukket ut. Vær forsiktig underveis, det blir fort veldig varmt.

Om du ikke er ønsker å bruke hvitløk kan du absolutt lage pesto uten!

Pesto uten hvitløk

40 g saltede og ristede pinjekjerner

40 g parmesan i små terninger

1/2 Basilikumplante

2-3 dl Extra virgin olivenolje

For å lage pesto bruker man tradisjonelt en morter, men du kan også bruke en stavmikser eller blender. Tilsett bladene og stilkene fra basilikumplanten og kjør det grovt samtidig som du sper med olivenolje. Ha i parmesan, kjør det grovt og tilsett pinjekjerner. Bland alt raskt sammen.

Les også

Salsicciakrydder

Appelsinmüsli

Tacovariasjon a la Godtlevert

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo