Hjem
/
Honningglaserte rotgrønnsaker
Honningglaserte rotgrønnsaker
Del

Honningglaserte rotgrønnsaker

Det perfekte tilbehøret til årets påskelam – honningglaserte rotgrønnsaker. Møre, søte og smakfulle rotgrønnsaker som garantert faller i smak hos alle.
05. april, 2020
  • 1 bunt vårløk
  • 600 g gulrøtter
  • 500 g kålrot
  • 500 g sellerirot
  • 100 g smør
  • 60 g honning

Glaserte rotgrønnsaker med vårløk:

  1. Skrell rotgrønnsakene, og kutt dem i terninger. Ha rotgrønnsakene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok rotgrønnsakene i 10 minutter. Sil av vannet, og la grønnsakene dampe fra seg.
  2. Finsnitt vårløken. Tilsett smøret og honningen, og glaser rotgrønnsakene på middels høy varme. Krydre med salt og pepper, og vend inn vårløken.

Server med lammelår, fløtepoteter og rødvinssaus, og gjerne tyttebær og grov sennep.

Få oppskriften på mørt og saftig langstiddsbakt lammelår her.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!