Hjem
/
Langtidsstekt lammelår
Langtidsstekt lammelår
Del

Langtidsstekt lammelår

Ingen påske uten et saftig lammelår, er det nok mange som vil si. Og det er ikke så rart, helstekt lammelår er en helt nydelig påskemiddag! Når lammelåret blir langtidsstekt på lav temperatur i ovnen over lang tid, blir kjøttet ekstra mørt og saftig.
05. april, 2020

Du trenger:

  • 1 lammelår
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 bunt rosmarin
  • salt og pepper

Lammelår med hvitløk- og rosmarin:

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader. Bruk gjerne grillfunksjonen om du har.
  2. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Stek lammelåret øverst i ovnen i omtrent 8 minut­ter, til det har fått en lys og gyllen farge. Ta ut kjøttet, og skru ned ovnen til 90 grader med over- og undervarme. La døren stå litt åpen, så ovnen får kjølt seg ned etter grillingen.
  3. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i kjøttet med en kniv, og dytt inn hvitløksbåtene. Finhakk rosmarinen, og gni den inn med lamme-låret. Legg lammelåret i en stor ildfast form, og sett i et steketermometer.
  4. Stek kjøttet i 5–6 timer, til temperaturen på steketermometeret viser 65 grader. Da er kjøttet middels godt stekt. Stek lammelåret til steketermometeret viser 75 grader om du ønsker det gjennomstekt.

Server med glaserte rotgrønnsaker, fløtepoteter og rødvinssaus, og gjerne tyttebær og grov sennep.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.
Godtlevert bilde
25.08.2021
Synes du det er vanskelig å finne inspirasjon til matboksen? Det skal ikke så mye til for å få den til å se litt ekstra fristende ut. Og det er mye som kan forberedes i forveien, så med litt planlegging slipper du stresset rundt matboksen på morgenen. Her får du våre beste matpakketips.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.
Godtlevert bilde
25.08.2021
Synes du det er vanskelig å finne inspirasjon til matboksen? Det skal ikke så mye til for å få den til å se litt ekstra fristende ut. Og det er mye som kan forberedes i forveien, så med litt planlegging slipper du stresset rundt matboksen på morgenen. Her får du våre beste matpakketips.