Hjem
/
Langtidsstekt lammelår
Langtidsstekt lammelår
Del

Langtidsstekt lammelår

Ingen påske uten et saftig lammelår, er det nok mange som vil si. Og det er ikke så rart, helstekt lammelår er en helt nydelig påskemiddag! Når lammelåret blir langtidsstekt på lav temperatur i ovnen over lang tid, blir kjøttet ekstra mørt og saftig.
05. april, 2020

Du trenger:

  • 1 lammelår
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 bunt rosmarin
  • salt og pepper

Lammelår med hvitløk- og rosmarin:

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader. Bruk gjerne grillfunksjonen om du har.
  2. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Stek lammelåret øverst i ovnen i omtrent 8 minut­ter, til det har fått en lys og gyllen farge. Ta ut kjøttet, og skru ned ovnen til 90 grader med over- og undervarme. La døren stå litt åpen, så ovnen får kjølt seg ned etter grillingen.
  3. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i kjøttet med en kniv, og dytt inn hvitløksbåtene. Finhakk rosmarinen, og gni den inn med lamme-låret. Legg lammelåret i en stor ildfast form, og sett i et steketermometer.
  4. Stek kjøttet i 5–6 timer, til temperaturen på steketermometeret viser 65 grader. Da er kjøttet middels godt stekt. Stek lammelåret til steketermometeret viser 75 grader om du ønsker det gjennomstekt.

Server med glaserte rotgrønnsaker, fløtepoteter og rødvinssaus, og gjerne tyttebær og grov sennep.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!