Hjem
/
Langtidsstekt lammelår
Langtidsstekt lammelår
Del

Langtidsstekt lammelår

Ingen påske uten et saftig lammelår, er det nok mange som vil si. Og det er ikke så rart, helstekt lammelår er en helt nydelig påskemiddag! Når lammelåret blir langtidsstekt på lav temperatur i ovnen over lang tid, blir kjøttet ekstra mørt og saftig.
05. april, 2020

Du trenger:

  • 1 lammelår
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 bunt rosmarin
  • salt og pepper

Lammelår med hvitløk- og rosmarin:

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader. Bruk gjerne grillfunksjonen om du har.
  2. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Stek lammelåret øverst i ovnen i omtrent 8 minut­ter, til det har fått en lys og gyllen farge. Ta ut kjøttet, og skru ned ovnen til 90 grader med over- og undervarme. La døren stå litt åpen, så ovnen får kjølt seg ned etter grillingen.
  3. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i kjøttet med en kniv, og dytt inn hvitløksbåtene. Finhakk rosmarinen, og gni den inn med lamme-låret. Legg lammelåret i en stor ildfast form, og sett i et steketermometer.
  4. Stek kjøttet i 5–6 timer, til temperaturen på steketermometeret viser 65 grader. Da er kjøttet middels godt stekt. Stek lammelåret til steketermometeret viser 75 grader om du ønsker det gjennomstekt.

Server med glaserte rotgrønnsaker, fløtepoteter og rødvinssaus, og gjerne tyttebær og grov sennep.

Få gode, sunne og varierte middager levert rett hjem

Elskede og lettlagde favoritter som gir hele familien en variert middagsuke
Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.