Hjem
/
Langtidsstekt lammelår
Langtidsstekt lammelår
Del

Langtidsstekt lammelår

Ingen påske uten et saftig lammelår, er det nok mange som vil si. Og det er ikke så rart, helstekt lammelår er en helt nydelig påskemiddag! Når lammelåret blir langtidsstekt på lav temperatur i ovnen over lang tid, blir kjøttet ekstra mørt og saftig.
05. april, 2020

Du trenger:

  • 1 lammelår
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 bunt rosmarin
  • salt og pepper

Lammelår med hvitløk- og rosmarin:

  1. Varm opp stekeovnen til 250 grader. Bruk gjerne grillfunksjonen om du har.
  2. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Stek lammelåret øverst i ovnen i omtrent 8 minut­ter, til det har fått en lys og gyllen farge. Ta ut kjøttet, og skru ned ovnen til 90 grader med over- og undervarme. La døren stå litt åpen, så ovnen får kjølt seg ned etter grillingen.
  3. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i kjøttet med en kniv, og dytt inn hvitløksbåtene. Finhakk rosmarinen, og gni den inn med lamme-låret. Legg lammelåret i en stor ildfast form, og sett i et steketermometer.
  4. Stek kjøttet i 5–6 timer, til temperaturen på steketermometeret viser 65 grader. Da er kjøttet middels godt stekt. Stek lammelåret til steketermometeret viser 75 grader om du ønsker det gjennomstekt.

Server med glaserte rotgrønnsaker, fløtepoteter og rødvinssaus, og gjerne tyttebær og grov sennep.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
30.11.2020
«Jeg så aldri en oppskrift. Den hadde de i hodet. Det var en neve av det, og en skuffe av det», sier Tore Sørensen. Det er definitivt slutt på «en neve» på slump når det produseres varer hos Per's Kjøkken nå. I dag ligger alle oppskriftene til grunn for produktene deres. «Oppskriftene tuller du ikke med», sier Tore.
Godtlevert bilde
30.11.2020
Gi smakfulle julegaver til de du er glad i. Lag hjemmelaget mat som julegaver i år, det er både hyggelig å gi og få. Se hva du kan lage her.
Godtlevert bilde
29.11.2020
Det er godt med noe som er raskt å lage, både før julen ringes inn, men også midt i julestria. Vårt beste tips er potetlomperull. Bruk det du har i kjøleskapet eller i brødboksen. Det er bare fantasien som setter grenser. Også smaker det så godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
30.11.2020
«Jeg så aldri en oppskrift. Den hadde de i hodet. Det var en neve av det, og en skuffe av det», sier Tore Sørensen. Det er definitivt slutt på «en neve» på slump når det produseres varer hos Per's Kjøkken nå. I dag ligger alle oppskriftene til grunn for produktene deres. «Oppskriftene tuller du ikke med», sier Tore.
Godtlevert bilde
30.11.2020
Gi smakfulle julegaver til de du er glad i. Lag hjemmelaget mat som julegaver i år, det er både hyggelig å gi og få. Se hva du kan lage her.
Godtlevert bilde
29.11.2020
Det er godt med noe som er raskt å lage, både før julen ringes inn, men også midt i julestria. Vårt beste tips er potetlomperull. Bruk det du har i kjøleskapet eller i brødboksen. Det er bare fantasien som setter grenser. Også smaker det så godt!

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo