Hjem
/
Isen du kan gi barna hver eneste dag
Isen du kan gi barna hver eneste dag
Del

Isen du kan gi barna hver eneste dag

“Mamma, det er så vaaaarmt! Kan ikke vi få is?” Kjenner du deg igjen? Det gjør Heidi, kokken bak Favorittkassen fra Godtlevert. Derfor gir hun deg tips til hvordan du kan svare JA på is-maset og samtidig gi barna de sunne byggeklossene de trenger.
27. juni, 2018

Minst én gang om dagen får Heidi spørsmål fra barna sine om de ikke kan få is. Men hun har ikke lyst til å gi barna is med masse sukker hver eneste dag.

– Det er ikke det at kjøpe-isen er så farlig i seg selv. Problemet er at den fyller opp de små barnemagene, og den plassen skulle gjerne andre næringsstoffer hatt.

Heidi har derfor funnet en metode for hvordan hun både kan glede barna sine og få i dem gode byggeklosser som gjør at de med overskudd kan leke seg langt inn i sommernatta.

– Jeg lager smoothie-is! Her bruker jeg ingen spesiell oppskrift, men finner det jeg har i kjøleskapet. Frukt og bær er både sunt og søtt, og må alltid være med i en smoothie-is. Godt modne bananer gir veldig god sødme, så det har jeg nesten alltid oppi. Bruk gjerne naturell yoghurt, kokosmelk eller avokado for å få en mer kremet konsistens og for å lure inn ekstra byggeklosser.

Oppskriften er derfor såre enkel: Kjør sammen smoothien i blenderen og hell den over i iskremformer. La det stå noen timer i fryseren eller over natten, og du har næringsrike kremede ispinner som kjøler ned varme sommerbarn.

Og et siste tips fra kokken?

– Prøv å lure inn litt grønnsaker også, som spinat og gulrot. Ungene vil garantert ikke merke det!

Heidis favorittkombinasjoner

- Grønt eple, spinat, eplejuice, vaniljeyoghurt

- Mango/fersken/nektarin eller annen gul frukt, jordbær, appelsinjuice, kokosmelk

- Jordbær/bringebær, banan, avokado, kokosmelk, valgfri juice

- Blåbær, bringebær, banan, naturell yoghurt, valgfri juice

Få gode, sunne og varierte middager levert rett hjem

Elskede og lettlagde favoritter som gir hele familien en variert middagsuke
Se alle middager
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.