Hjem
/
Laksepakker på grillen
Laksepakker på grillen
Del

Laksepakker på grillen

Det fine med disse laksepakkene er at alle kan lage sin egen favoritt. Fyll pakkene med det du har i kjøleskapet – poteter fra gårsdagens middag, eller grønnsaker som ligger igjen i grønnsaksskuffen.
30. mars, 2021
  • 600 g kokte poteter
  • 600 g forskjellige grønnsaker, f.eks reddiker, løk, mais, paprika, asparges og tomat
  • 1 stk appelsin
  • 600 g laksefilet
  • aluminiumsfolie
  • smør
  • salt
  • pepper

Kutt potetene i skiver. Rens, skrell og kutt grønnsakene i jevnstore biter. Skyll appelsinen, og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Fordel grønnsakene, laksen og litt smør i aluminiumsfolie, og krydre med salt, pepper og det revne appelsinskallet. Pakk aluminiumsfolien godt sammen rundt grønnsakene og fisken. Grill pakkene over den direkte varmen på grillen i omtrent 20 minutter, eller stek dem i ovnen ved 225 grader.

Appelsin- og chilirømme:

Det er utrolig enkelt å lage en god dressing du kan toppe laksepakkene med. Smak til rømme med det du liker eller har tilgjengelig av råvarer og krydder. Her er oppskriften på en frisk appelsin- og chilirømme.

  • 1 beger lettrømme
  • 1 appelsin
  • ½ ts chiliflakes

Ha rømmen i en skål. Skyll appelsinen, og finriv appelsinskallet (kun det oransje) på et rivjern. Smak til rømmen med chiliflakene, appelsinskallet og saften fra appelsinen, salt og pepper.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
01.05.2021
Kall det gjerne en hjertesak. Det at vi er så opptatt av å vite hvor maten kommer fra.
Godtlevert bilde
30.04.2021
Norsk, gul løk er en av de mest brukte grønnsakene her til lands. Den er helt uunnværlig i matlagingen. Løken gir smak og aroma, og kan brukes på mange måter. Hvorfor ikke gjøre den til hoved­retten?
Godtlevert bilde
30.04.2021
Grillpølser i ferske pølsebrød med masse godt fyll er et sikkert sommertegn. Det finnes ingen grenser for hva du kan toppe grillpølsen med – prøv deg frem. Her er det bare fantasien som setter grenser, pølser passer til det meste. Og et lite tips sånn helt på tampen: bland litt honning i sennepen. Bare fordi det er godt!