Hjem
/
Tilbake til hverdagen
Tilbake til hverdagen
Del

Tilbake til hverdagen

Denne sommeren har vært noe utenom det vanlige, og vi har hatt mer tid enn vanlig til å samle venner og familie rundt middagsbordet.
31. juli, 2020

Når late dager, sene grillkvelder og mye familietid blir byttet ut med skole og jobb, er det ikke alltid like lett å få til de stundene lenger. Når bare det å komme seg ut av sengen om morgenen føles uoverkommelig etter lange sommerkvelder, er det fint med noen tips for å gjøre overgangen fra feriemodus til hverdagsliv så smidig som mulig. 

Hverdagsmorgener kan være stressende med barn som ikke vil stå opp, matpakker som skal smøres, og møter som skal rekkes. Hvis du vil spare tid, kan du lage ferdig porsjonert havregrynsgrøt over natten i kjøleskapet, så alle i familien kan hente seg en når de skal spise frokost. Hvis du har bedre tid en dag, kan et annet tips være å lage en bananlapperøre kvelden i forveien, og steke sunne lapper til hele familien morgenen etter for litt ekstra hverdagskos. Bruk gjerne brune bananer for en søtere smak. Hvis det er rester av havregrynsgrøten dere spiste til frokost, kan dere ha det i lapperøren. På den måten slipper dere å kaste maten. 

Havregrynslapper

  • 2 dl ferdigkokt havregrynsgrøt, gjerne rester
  • 2 bananer
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 4 egg
  • 50 gram smeltet smør

Skrell og mos bananene, og vend dem inn sammen med havregrynsgrøten. Visp inn hvetemelet, bakepulveret, og melken. Visp inn eggene og smøret til slutt. Varm opp en stekepanne til middels varme, og stek lappene. Snu dem når de har begynt å boble på overflaten. Server havregrynslappene med frisk frukt og syltetøy. 

Rundt skolestart handler de fleste mattipsene om barnas matpakke, og for at du skal spare tid «bør du smøre matpakken kvelden før». De fleste av oss har smakt en matpakke som er laget kvelden før, og det er ikke spesielt godt. Få matpakker egner seg til å ligge i kjøleskapet en hel natt, som for eksempel brødskiver, men middagsrester fungerer bra. Hvis dere har rester etter middagen, eller mye ekstra grønnsaker, er også det godt og mettende å ha i matpakken. 

Ett av de vanligste hverdagsspørsmålene er «hva skal vi ha til middag i dag?». Et godt tips er å planlegge tidlig i uken, slik at du slipper å tenke på det etter jobb kl. 17 på en onsdag, og to av barna skal på trening klokken 18. Prøv gjerne å ha en fast dag i uken der dere spiser fisk. Alle vet det er vanskelig å introdusere nye smaker til de minste, så et godt tips er å oppmuntre dem skikkelig. La dem for eksempel dyppe fisken i en god saus. For å spare tid, er et annet tips å lage store porsjoner av lasagne eller en grateng, på denne måten har dere middag til flere dager.

Prøv å gjøre det til en god vane å samles rundt middagsbordet så ofte som mulig. Det er ofte rundt middagsbordet man har tid til den gode samtalen. 

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.