Hjem
/
Tilbake til hverdagen
Tilbake til hverdagen
Del

Tilbake til hverdagen

Denne sommeren har vært noe utenom det vanlige, og vi har hatt mer tid enn vanlig til å samle venner og familie rundt middagsbordet.
31. juli, 2020

Når late dager, sene grillkvelder og mye familietid blir byttet ut med skole og jobb, er det ikke alltid like lett å få til de stundene lenger. Når bare det å komme seg ut av sengen om morgenen føles uoverkommelig etter lange sommerkvelder, er det fint med noen tips for å gjøre overgangen fra feriemodus til hverdagsliv så smidig som mulig. 

Hverdagsmorgener kan være stressende med barn som ikke vil stå opp, matpakker som skal smøres, og møter som skal rekkes. Hvis du vil spare tid, kan du lage ferdig porsjonert havregrynsgrøt over natten i kjøleskapet, så alle i familien kan hente seg en når de skal spise frokost. Hvis du har bedre tid en dag, kan et annet tips være å lage en bananlapperøre kvelden i forveien, og steke sunne lapper til hele familien morgenen etter for litt ekstra hverdagskos. Bruk gjerne brune bananer for en søtere smak. Hvis det er rester av havregrynsgrøten dere spiste til frokost, kan dere ha det i lapperøren. På den måten slipper dere å kaste maten. 

Havregrynslapper

  • 2 dl ferdigkokt havregrynsgrøt, gjerne rester
  • 2 bananer
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 dl melk
  • 4 egg
  • 50 gram smeltet smør

Skrell og mos bananene, og vend dem inn sammen med havregrynsgrøten. Visp inn hvetemelet, bakepulveret, og melken. Visp inn eggene og smøret til slutt. Varm opp en stekepanne til middels varme, og stek lappene. Snu dem når de har begynt å boble på overflaten. Server havregrynslappene med frisk frukt og syltetøy. 

Rundt skolestart handler de fleste mattipsene om barnas matpakke, og for at du skal spare tid «bør du smøre matpakken kvelden før». De fleste av oss har smakt en matpakke som er laget kvelden før, og det er ikke spesielt godt. Få matpakker egner seg til å ligge i kjøleskapet en hel natt, som for eksempel brødskiver, men middagsrester fungerer bra. Hvis dere har rester etter middagen, eller mye ekstra grønnsaker, er også det godt og mettende å ha i matpakken. 

Ett av de vanligste hverdagsspørsmålene er «hva skal vi ha til middag i dag?». Et godt tips er å planlegge tidlig i uken, slik at du slipper å tenke på det etter jobb kl. 17 på en onsdag, og to av barna skal på trening klokken 18. Prøv gjerne å ha en fast dag i uken der dere spiser fisk. Alle vet det er vanskelig å introdusere nye smaker til de minste, så et godt tips er å oppmuntre dem skikkelig. La dem for eksempel dyppe fisken i en god saus. For å spare tid, er et annet tips å lage store porsjoner av lasagne eller en grateng, på denne måten har dere middag til flere dager.

Prøv å gjøre det til en god vane å samles rundt middagsbordet så ofte som mulig. Det er ofte rundt middagsbordet man har tid til den gode samtalen. 

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
13.10.2021
Hver uke lager kokkene våre retter fra alle verdens hjørner slik at du skal inspireres av spennende, noen ganger ukjente smaker. Det er en enkel og smakfull måte å reise på.
Godtlevert bilde
09.09.2021
Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkasser så bærekraftig som mulig. En av tingene vi har høyest på agendaen, er å bidra til å bekjempe matsvinn.
Godtlevert bilde
07.09.2021
Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.