Tempurapanert sei med yamitsukisalat, ris og spicy limemajo

Tempurapanert sei med yamitsukisalat

ris og spicy limemajo
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Yamitsuki er en Japansk kålsalat som visstnok skal være avhengighetsskapende.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
135 g
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Chilimajones
½–1 pakke
(Egg, Sennep)
Hodekål
200 g
Gulrot
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Hønsebuljong
½ pakke
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
778 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil kan du salte kålen noen minutter før du lager salaten. Kna inn litt salt med hendene, og skyll av saltet før du lager salaten.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.  
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, til fisken er gjennomvarm og sprø.  
 Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen. Ha chilimajonesen i en liten skål og smak til med limeskallet. 
 Fjern det ytterste laget på kålen og kutt den i tynne strimler med en ostehøvel eller en skarp kniv (se tips). Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken og ha den i en serveringsbolle. Pisk inn soyasausen, buljongen og limesaften, og vend inn kålen og gulroten. Dryss over sesamfrøene ved servering.    
God middag!