Ørretburger med cheddar og chili, potetfries, aioli og salat

Ørretburger med cheddar og chili

potetfries, aioli og salat
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Bakepotet
1 stk
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Ørretburger med cheddar og chili
130 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Brioche hamburgerbrød
1 stk
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1006 kcal
Fett:
50 g
Karbohydrater:
102 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også sylte løken hvis du ønsker det. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann med 2 ss eddik, og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt poteten i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver (se tips). Kutt tomaten i skiver. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre ørretburgeren med salt og pepper, og stek den i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. 
 Varm burgerbrødet i ovnen i 2–3 minutter før servering.
 Smør aiolien på snittflaten på burgerbrødet, og fyll det etter eget ønske. Server friesene til burgeren. 
God middag!