Ørretburger med cheddar og chili
potetfries, aioli og salatNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Bakepotet
1 stk
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Ørretburger med cheddar og chili
130 g
Brioche hamburgerbrød
1 stk
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1006 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 102 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også sylte løken hvis du ønsker det. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann med 2 ss eddik, og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll salatbladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver (se tips). Kutt tomaten i skiver.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre ørretburgeren med salt og pepper, og stek den i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Varm burgerbrødet i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Smør aiolien på snittflaten på burgerbrødet, og fyll det etter eget ønske. Server friesene til burgeren.
God middag!