Mangoglasert lakseburger i fullkornsbrød med spicy limeyoghurt og kålsalat

Mangoglasert lakseburger i fullkornsbrød

med spicy limeyoghurt og kålsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • sukker
Lime
½ stk
Yoghurt
75–150 g
(Melk, Laktose)
Røkt chilimix
½ pakke
Gulrot
1 stk
Grønt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Salt
¼ ts
Sukker
½ ts
Mangochutney
1 glass
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Lakseburgere
130 g
(Fisk)
Grovt hamburgerbrød
1 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
894 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
114 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan stekes raskt i en stekepanne om du heller ønsker det.

 Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med ønsket mengde av chilikrydderet, limeskallet og litt salt. 
 Skrell gulroten, og skyll eplet. Grovriv gulroten og eplet på et rivjern. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland sammen alle grønnsakene og korianderen i en salatbolle, og vend inn saften fra limen, ¼ ts salt og ½ ts sukker. 
 Bland sammen mangochutneyen og soyasausen i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgeren i 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Fordel mangoblandingen på burgeren, ha den over på en tallerken, og la den hvile et par minutter før servering. 
 Del burgerbrødet på langs. Tørk ut av stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels varme. Varm brødet i et minutt eller to på hver snittside. Sett sammen burgeren med gulrot- og kålsalaten, lakseburgeren og den spicy limeyoghurten.
God middag!