Mangoglasert lakseburger i fullkornsbrød
med spicy limeyoghurt og kålsalatNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
Lime
½ stk
Yoghurt
75–150 g
Røkt chilimix
½ pakke
Gulrot
1 stk
Grønt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Salt
¼ ts
Sukker
½ ts
Mangochutney
1 glass
Glutenfri soyasaus
½ pose
Lakseburgere
130 g
Grovt hamburgerbrød
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 894 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 114 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan stekes raskt i en stekepanne om du heller ønsker det.
Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med ønsket mengde av chilikrydderet, limeskallet og litt salt.
Skrell gulroten, og skyll eplet. Grovriv gulroten og eplet på et rivjern. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland sammen alle grønnsakene og korianderen i en salatbolle, og vend inn saften fra limen, ¼ ts salt og ½ ts sukker.
Bland sammen mangochutneyen og soyasausen i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgeren i 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Fordel mangoblandingen på burgeren, ha den over på en tallerken, og la den hvile et par minutter før servering.
Del burgerbrødet på langs. Tørk ut av stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels varme. Varm brødet i et minutt eller to på hver snittside. Sett sammen burgeren med gulrot- og kålsalaten, lakseburgeren og den spicy limeyoghurten.
God middag!