Laktosefri
Vegetar
Mild tofu korma
med paprika, spinat og risNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sennep·
- Mandler·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Basmatiris
½ pakke
Sjalottløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Tofu med chili & sitrongress
1 pakke
Kormapaste
½–1 glass
Kokoskrem
½–1 pakke
Vann
1 dl
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 983 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i grove terninger. Skyll spinaten, og kutt tofuen i terninger.
Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til løken er blank. Ha i kormapasten og stek det hele videre i 2–3 minutter. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann, og gi det hele et oppkok. La sausen småkoke på middels lav varme i omtrent 10 minutter. Ha i ½ ss smør, og kjør sausen jevn med en stavmikser. Vend inn spinaten, og smak til med salt. La kormaen stå på lav varme til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen og paprikaen i 2–3 minutter, til tofuen har fått en stekeskorpe. Krydre med salt og pepper, og topp kormaen med paprikaen og tofuen ved servering.
God middag!