Kjøttkaker i brun saus
med kokte grønnsaker, potetmos og rørte tyttebærNy oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
Potetmos
250 g
Kjøttkaker
195 g
Brun saus
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 970 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Ha posen med potetmos i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la potetmosen trekke på lav varme i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomvarm og resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de får en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene i 2–3 minutter. Ha i ertene når det gjenstår omtrent ett minutt av koketiden.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!