Kjøttkaker i brun saus med kokte grønnsaker, potetmos og rørte tyttebær

Kjøttkaker i brun saus

med kokte grønnsaker, potetmos og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
Potetmos
250 g
(Melk, Laktose)
Kjøttkaker
195 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
970 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Ha posen med potetmos i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la potetmosen trekke på lav varme i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomvarm og resten av retten er klar. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de får en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene i 2–3 minutter. Ha i ertene når det gjenstår omtrent ett minutt av koketiden.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!