Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljong
- ketsjup
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hakkede tomater
2 boks
Ketsjup
4 ss
Pepper
ts
Grønnsaksbuljong
15 dl
Poteter
500 g
Purre
1 stk
Rød paprika
1 stk
Salt
ts
Kjøttpølse
800 g
Bagetter
2 pakke
Gulrot
4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pisk opp temperert smør med litt urter og hvitløk til det blir hvitt. Skjær bagettene nesten gjennom i skiver slik at de fortsatt så vidt henger sammen. Smør smøret mellom hver skive og sett bagettene i ovnen. Vips, så har du hvitløks- og urtebagetter!
Sett ovnen på 210 grader.
Stek bagettene i 9 minutter til de er gylne.
Finn frem en vid kjele. Finhakk løk og fres den i olje til den er blank. Ha i hakkede tomater og eventuelt ketsjup. Kok opp. Tilsett buljong og pepper, og la det koke inn.
Skrell potetene, del dem i terninger og tilsett dem i kjelen.
Del purreløk på langs og skyll bort eventuelle jordrester. Kutt purren i mindre biter, paprika i store terninger og pølser i biter. Ha purre, paprika og pølser i gryta og la alt koke til potetene er møre. Det tar omtrent 25 minutter. Smak til med salt og pepper.
Riv gulrøtter og legg halvparten i en lufttett beholder i kjøleskapet til dagen etter. Eventuelt kan du rive halvparten av gulrøttene den første dagen og rive resten til neste middag.
Server pølsegryte toppet med rå gulrot og nystekte bagetter ved siden av.
God middag!