Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også varmes i stekeovn. Varm opp ovnen til 200 grader varmluft, legg karbonadene i en ildfast form og stek dem til de er gjennomvarme. Det tar omtrent 10–15 minutter. Mange liker ketsjup, sennep eller tyttebær til denne retten.
Skrell potetene og sett dem på kok i en kjele med usaltet vann. Når vannet koker, skru ned temperaturen og la potetene trekke i 15–20 minutter.
Smelt litt margarin i en stekepanne og stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
Rens soppen og del den i fire. Kutt løk i strimler.
Stek soppen gyllen i en stekepanne med margarin. Tilsett løk og la den steke med i 3–4 minutter til den er lett gyllen. Tilsett grønnkål og stek videre til den har falt sammen. Krydre med salt og pepper.
Hell vannet av potetene og la dem dampe seg litt tørre. Mos de kokte potetene med en stapper. Bland inn melk, margarin og hakket persille. Hold potetmosen varm frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Server karbonader med grønnsaker og potetmos.
1 Roedeporsjon: Karbonader: 150 g Potetmos: 150 g Grønnsaker Kcal: 360
God middag!