Indisk biryani med kyllingstrimler, raita og nanbrød.

Indisk biryani med kyllingstrimler, raita og nanbrød.

Ny oppskrift
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
125 g
Karri
½–1 pakke
Bakepotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Kyllingbryst med skinn
420 g
Koriander
1 bunt
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Raita
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du har tid, mariner kyllingen med litt olje og garam masala-krydder i minimum 30 minutter. Stek poteter og brokkoli i ovnen istedenfor å blande det inn i risen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken, tilsett karri i kokevannet. Skrell poteten om du ønsker, men det er ikke nødvendig. Kutt potet i terninger. Kok potetterningene til de er nesten møre, i omtrent 10–15 minutter. Kutt brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt den i biter. Kok brokkolien sammen med potetene de siste 2 minuttene av koketiden. Hell av vannet. 
Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Varm opp en vid og dyp stekepanne eller en vid kjele med olje. Stek kyllingbrystet 4-5 minutter på hver side på høy varme, deretter 3-4 minutter på lavere varme. Er kyllingbrystet ekstra stort lønner det seg å dele den på langs før steking. Ha kyllingbrystet over på en tallerken.
Ha litt mer olje i samme stekepanne som du stekte kyllingen i. Stek poteter, løk, hvitløk og brokkoli til det er gyllent. Del kyllingbrystet i skiver og tilsett sammen med garam masala-krydder og kokt ris. La det hele steke  i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Pensle nanbrødene med litt vann, og varm dem i ovnen i 2–3 minutter.
Server indisk biryani med hakket koriander, nystekt nanbrød og raita. 
God middag!