Hjemmelaget lapskaus med rotgrønnsaker og svinekam
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
400 g
Gulrot
400 g
Kålrot
300 g
Purre
½ stk
Gul løk
½ stk
Svinekam i skiver
350 g
Oksebuljong
1 pakke
Vann
4 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du trenger ikke å skrelle potetene, bare skyll dem godt for å få av eventuelle jordrester.
Skrell poteter, gulrøtter og kålrot. Kutt rotgrønnsakene i terninger (se tips). Vask og del purren på langs, skjær den i tynne skiver. Skrell og finhakk løk. Del svinekammen i strimler.
Ha olje i en middels varm kjele og stek løken til den blir blank. Ta løken til side og ha i mer olje. Brun svinestrimlene godt, og ha i løk, poteter, gulrøtter, kålrot og purre. Tilsett vann og buljong, og la det hele koke under lokk i 15–20 minutter. Rør gjerne litt underveis slik at potetterningene knuses.
Smak til med salt og pepper, men husk at buljongen inneholder salt, så vær forsiktig når du salter.
Server lapskaus med rotgrønnsaker og svin, gjerne med brød eller flatbrød og smør til.
God middag!