Thailandsk kjøttdeigwok med kaffirlimeblader, sitrongress og jasminris

Thailandsk kjøttdeigwok med kaffirlimeblader, sitrongress og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • soyasaus
    • sukker
    Jasminris
    150 g
    Ingefær
    1–2 ss
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Rødløk
    1 stk
    Pak choy
    1 stk
    Sjampinjong
    100 g
    Gulrot
    1 stk
    Sitrongress
    1 stk
    Kjøttdeig
    350 g
    Chiliflak
    ½–1 pakke
    Kaffirlimeblader
    2–3 stk
    Kokosmelk
    165 ml
    Soyasaus
    2–3 ss
    Sukker
    ½ ts
    Lime
    ½–1 stk
    Koriander
    1 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kaffirlime er en sitrusfrukt på størrelse med vanlig lime, men den har et knudrete og bulkete skall. Både blad, saft og skall av kaffirlime brukes ofte som krydder i bl.a. det thailandske kjøkken. Plukk bort bladene ved servering, de er ikke så gode å spise. Ha i en skvett vann om sausen skulle bli for tykk.

    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Skyll kaffirlimebladene, sitrongress og pak choy. Skrell hvitløk, rødløk, gulrot og ingefær. Finhakk ingefær og hvitløk. Kutt sjampinjong i to, og rødløk, gulrot og pak choy i strimler. Kutt sitrongresset i tynne skiver.
    Forvarm en stor stekepanne eller wokpanne og ha i olje. Legg kjøttdeigen i stekepannen. Det er viktig at pannen er god og varm og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Ha i kaffirlimeblader, sitrongress, ingefær, hvitløk og chiliflakes. La dette steke sammen i 2 minutter, vend om underveis og krydre med litt salt. Legg blandingen over på en tallerken.
    Ha mer olje i stekepannen og stek rødløk, gulrot og sjampinjong til grønnsakene får en fin stekeflate. Ha kjøttet tilbake i stekepannen og hell på kokosmelk og et par spiseskjeer soyasaus. Kok opp og vend inn pak choy. Smak til med limesaft, soyasaus og litt sukker. Server resten av limen ved siden av. 
    Skyll og tørk koriander. Grovhakk og strø den over woken ved servering. 
    Server thailandsk kjøttdeigwok med pak choy, gulrot, sitrongress, kokosmelk, koriander og jasminris (se tips).
    God middag!