Kremet pasta med bacon og erter

Kremet pasta med bacon og erter

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Fusilli
200 g
(Gluten, Selleri)
Gul løk
½ stk
Grønnsaksbuljong
½ -1 pakke
Purre
½ stk
Baconterninger
150 g
Kremfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Grønne erter
125 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rør gjerne inn ett egg i pastaretten for mer fylde.

Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Finhakk løk. Del purren i to på langs, skyll den godt og del den i tynne skiver.
Ha olje i middels varm stekepanne og stek baconet til det blir sprøtt. Ha mer olje i stekepannen, tilsett løk og stek løken til den blir blank. Tilsett purre, erter og kremfløte. Kok opp, og rør rundt til til fløten tykner. Juster sausen med grønnsaksbuljong. Smak til med salt og pepper.
Server kremet pasta med bacon og erter. Riv over ost ved servering. Litt grovkvernet pepper passer godt til denne retten.
God middag!