Hjemmelaget bacon- og brokkolipai med hjertesalat og hvitløksdressing

Hjemmelaget bacon- og brokkolipai med hjertesalat og hvitløksdressing

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Hvetemel
3 ss
Olje
1 ss
Egg
4 stk
(Egg)
Melk
2.5 dl
Brokkoli
1 stk
Rødløk
½ stk
Bacon i skiver
150 g
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Klasetomater
2 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dette er en rett som tar litt tid, så den kan gjerne lages klar en dag med god tid. Et triks til forsteking av bunnen: Legg et bakepapir over bunnen og dekk den med tørre erter mens du forsteker. Fjern ertene før du har i fyllet og eggemiksen. Bytt ut litt av melken i eggeblandingen med fløte om du har. Ta vare på rester til lunsj!

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form med 24–30 cm i diameter. Smør den med litt olje.
Kjevle ut deigen med litt hvetemel til en stor leiv som dekker paiformen, omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen, trykk den ned og inntil og opp langs kantene av formen. Prikk bunnen med en gaffel, dette hindrer at deigen eser under steking (se tips). Forstek paiformen på nederste rille i ovnen i omtrent 10 minutter. 
Del brokkoli i små buketter, skrell og del stilken i mindre biter. Finhakk en halv rødløk og del baconskivene i mindre biter. Varm opp en stekepanne og stek baconet i 3–4 minutter. Vend inn rødløk og brokkoli og stek det hele i ytterligere 2–3 minutter. 
Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett eggeblandingen til side.
Fordel bacon og brokkoliblandingen i den forstekte bunnen. Hell på eggeblandingen og topp med revet ost. Stek paien i 15–20 minutter, til den er fast/har satt seg i midten.
Skyll og tørk salaten. Riv eller kutt den i mindre biter. Kutt tomat i terninger og den andre halve rødløken i tynne skiver. Vend inn hvitløksdressing og krydre med litt salt og pepper. 
Server hjemmelaget bacon- og brokkolipai med hjertesalat og hvitløksdressing.
God middag!