Brennende kjærlighet med pølse og hjemmelaget potetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- sukker/honning
Poteter
400 g
Smør
1 ss
Helmelk
2 dl
Brokkoli
1 stk
Stekepølser
400 g
Gul løk
1 stk
Smør
2-3 ss
Soyasaus
1 ss
Sukker/honning
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brennende kjærlighet er en klassisk norsk rett som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.
Kok opp to kjeler med vann, en liten med lettsaltet vann til å koke brokkoli og en større med lettsaltet vann til å koke poteter.
Del potetene i to eller fire og kok dem til de blir møre, i 15–20 minutter. Bruk en potetstamper eller sleiv og mos potetene. Tilsett smør og melk og mos det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Del pølsene i to på langs og deretter i skiver. Skjær løk i skiver og brokkoli i buketter. Skrell brokkolistilken og del den i terninger.
Ha olje i en middels varm stekepanne og stek løken til den blir blank. Tilsett smør, soyasaus og sukker eller honning. Tilsett deretter pølseskivene og stek det hele sammen i 3–4 minutter eller til pølsene er varme.
Kok brokkolien i det lettsaltede vannet i 4–5 minutter rett før servering.
Server brennende kjærlighet med pølse og potetmos.
God middag!