Roede
Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet ingefær og ponzusaus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
Fullkornsris
125 g
Gulrøtter
½ pakke
Cherrytomater
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½ stk
Grønne erter
125 g
Lakseloin
260 g
Sesamfrø
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Syltet ingefær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke liker rå laks: Varm opp en stekepanne. Skjær laksen i terninger og stek den raskt i litt olje, slik at de får en stekeskorpe, men fortsatt er rosa i kjernen. Krydre med salt og pepper og legg fisken over på en tallerken. Grønnsaker og fisk kan også wokes raskt og serveres som en varmrett med ris ved siden av. Liker du det sterkt, bruk gjerne mer chili i retten. Fersk chili eller en chilisaus passer godt til.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig.
Skrell gulrøtter og skyll cherrytomater, vårløk og chili. Kutt gulrøtter og vårløk i strimler. Kutt cherrytomater i to og skjær chili i skiver. Skyll de grønne ertene raskt i kaldt vann og legg alle grønnsakene over på et stort fat.
Kutt laksen i tynne skiver og legg den over på en passende tallerken (se tips). Fordel litt ponuzusaus og sesamfrø på toppen.
Server sashimibowl med lakseloin, grønnsaker, syltet ingefær og ponzusaus. Start med litt kokt ris på tallerkenen, legg på grønnsaker, laks og topp med syltet ingefær og ponuzsaus.
100 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Ponzusaus: 1 ss Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!