Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet ingefær og ponzusaus
Roede

Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet ingefær og ponzusaus

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
    Fullkornsris
    125 g
    Gulrøtter
    ½ pakke
    Cherrytomater
    1 pakke
    Vårløk
    ½ pakke
    Rød chili
    ½ stk
    Grønne erter
    125 g
    Lakseloin
    260 g
    (Fisk)
    Sesamfrø
    1 pakke
    (Sesamfrø)
    Ponzusaus
    1 pakke
    (Soya, Hvete)
    Syltet ingefær
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om du ikke liker rå laks: Varm opp en stekepanne. Skjær laksen i terninger og stek den raskt i litt olje, slik at de får en stekeskorpe, men fortsatt er rosa i kjernen. Krydre med salt og pepper og legg fisken over på en tallerken. Grønnsaker og fisk kan også wokes raskt og serveres som en varmrett med ris ved siden av. Liker du det sterkt, bruk gjerne mer chili i retten. Fersk chili eller en chilisaus passer godt til.

    Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig.
    Skrell gulrøtter og skyll cherrytomater, vårløk og chili. Kutt gulrøtter og vårløk i strimler. Kutt cherrytomater i to og skjær chili i skiver. Skyll de grønne ertene raskt i kaldt vann og legg alle grønnsakene over på et stort fat. 
    Kutt laksen i tynne skiver og legg den over på en passende tallerken (se tips). Fordel litt ponuzusaus og sesamfrø på toppen. 
    Server sashimibowl med lakseloin, grønnsaker, syltet ingefær og ponzusaus. Start med litt kokt ris på tallerkenen, legg på grønnsaker, laks og topp med syltet ingefær og ponuzsaus. 
    100 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Ponzusaus: 1 ss Energiinnhold: ca 400 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram) 
    God middag!