Ovnsbakt sei med bacon og blomkål

Ovnsbakt sei med bacon og blomkål

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Blomkål
1 stk
Gul løk
½ stk
Baconterninger
150 g
Seifilet
450 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Sitron
½ stk
Hvitvinssaus
1 pakke
(Fisk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er ekstra godt med finhakket persille på toppen av fisken. Ha gjerne litt hvitløk i stekepannen når du steker tilbehøret.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Sett over poteter til koking. Kok dem møre, dette tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt blomkålen i små buketter. Skrell og finhakk løk. Varm opp en stekepanne med olje og ha i bacon og løk. Stek det til løken er blank, i omtrent 3–4 minutter, før du har i blomkålen. Stek det hele til baconet er sprøtt og blomkålen mør. Det tar omtrent 6-8 minutter. 
Skyll seien i kaldt vann og tørk den forsiktig med papir. Legg fisken i en ildfast form. Fordel smøret over fisken og krydre den med salt og pepper. Sett fisken i ovnen og stek den i omtrent 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg når du trykker lett på den. Klem over saften av en halv sitron.
Varm opp sausen i en kjele under omrøring.
Server ovnsbakt sei med blomkål, bacon, poteter og hvitvinssaus.
God middag!