Helstekt indrefilet av svin med ovnsbakte rotgrønnsaker, villris og bernaise
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
2 stk
Timian
4 stilk
Sjampinjong
100 g
Rødløk
½ stk
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Villrisblanding
125 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
Smør
1 ss
Olje
2 ss
Bearnéssaus
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin eller timian. Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig. Dekk med lokk fram til servering.
Skrell gulrøtter og beter, og kutt dem i jevnstore biter. Kutt løk i båter og soppen i to. Ha grønnsakene i en ildfast form og vend inn salt, pepper, olje, hele kvister med timian og knust hvitløk. Bland alt godt og bak grønnsakene i 20–25 minutter, til de er møre.
Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side i en stekepanne med litt olje og smør. Legg det over i en ildfast form og la det steke i 14–18 minutter i stekeovnen. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 5–10 minutter. Del det opp i fine skiver.
Varm opp sausen i en liten kjele under omrøring. Skyll persille, rist av vannet og finhakk. Strø persillen over retten ved servering eller bland inn i sausen. Er det mer timian igjen, kan du dra av bladene og strø også dette over.
Server indrefilet av svin med ovnsbakte grønnsaker, villris og bernaisesaus.
God middag!