Pasta linguini med persillepesto, bacon og fetaost

Pasta linguini med persillepesto, bacon og fetaost

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Linguine
250 g
(Gluten, Egg)
Kruspersille
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼-½ stk
Extra virgin olivenolje
½–1 dl
Sitron
½ stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Baconterninger
200 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å lage en mer smakfull persillepesto kan du tilsette litt revet parmesan eller en annen type ost. Originalt er det pinekjerner i pesto, men du kan også bruke cashewnøtter eller mandler. Rister du nøttene først, smaker de enda mer. Synes du det er tidkrevende å lage pesto, kan du hakke persillen og vende den inn i pastaen før servering.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
Skyll persille og ha blader og stilk i et litermål, tilsett hvitløk og ½-1 dl olivenolje (se tips) og kjør det glatt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skrell og kutt rødløk i båter. Kutt tomat og fetaost i terninger. Skyll og tørk ruccola.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar 8–9 minutter. Hell av vannet og vend inn persillepesto.
Varm opp en stekepanne med olje og stek baconet til det er gyllent og sprøtt. Tilsett løken de siste minuttene. Stek løken til den er blank. 
Vend persillepesto, stekt bacon og løk, tomater, fetaost og ruccola inn i den varme pastaen, og server. 
God middag!