Nakkekoteletter med grønne bønner og fløtepoteter
4.13 (474)
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Hvitløk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Fløtepoteter
500 g
Revet gouda
1 pakke
Nakkekoteletter
650 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Vann
2 dl
Soyasaus
2 ss
Grønne bønner
1 pakke
Rødløk
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Smør
2 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet slik at det ikke sklir så lett. Kutt av litt av hver ende på de grønne bønnene. Finn frem en kjele, sett den på plata og ha i smør, hvitløk, rødløk og bønner. La alt surre sammen i 3–4 minutter. Rør forsiktig underveis.
Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.
Fordel fløtepotetene i en ildfast form og dryss over revet ost. Sett formen i ovnen og stek potetene til osten er smeltet og gyllen. Det tar omtrent 20 minutter.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Brun dem av på høy temperatur i en stekepanne med olje til de har fått en fin, gyllen farge. Legg dem over på et ildfast fat. Sett fatet i ovnen og stek kotelettene videre til de er gjennomstekte, men fremdeles saftige. Det tar omtrent 10 minutter. La gjerne kotelettene hvile i 5 minutter før servering.
Kutt av endene på de grønne bønnene. Kutt rødløk i båter og hakk hvitløk. Ha smør, løk, hvitløk og bønner i en kjele, og la det hele surre sammen til bønnene er møre, men fortsatt har krønsj. Smak til med salt og pepper.
Kok ut stekepannen med 2 dl vann. Tilsett soyasaus i sjyen rett før servering.
Server nakkekoteletter med fløtepoteter, grønne bønner og sjy.
«VI DYRKER ERTESPIRER»:
Legg de gule ertene i vann i kjøleskapet i et døgn. Lag små hull i bunnen av en pappkopp slik at overflødig vann kan renne ut. Sett koppen i en skål. Fyll pappkokken ⅔ full med jord. Hell på vann til jorda er fuktig. Dytt de bløtlagte ertene så vidt ned i jorda. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Sett koppen i vinduskarmen. Pass på at jorden er fuktig hver dag. Etter 10–14 dager bør spirene være store nok til å kunne spises.
God middag!