Urtepanert flyndre med asparges, brokkoli og kaperssmør
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Urtepanert flyndrefilet
300 g
Sitron
½ stk
Asparges
100 g
Brokkoli
½-1 stk
Smør
100 g
Sjalottløk
1 stk
Kapers
1-2 ss
Bladpersille
1 pakke
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å lage potetmos, skrell potetene og kok dem møre. Hell av vannet og knus potetene med en stamper eller visp. Rør inn melk og smør til ønsket konsistens. smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skyll potetene (se tips) og kutt dem i båter/skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek fisken til den er gyllen og sprø. Det tar 12–15 minutter.
Kutt av de 2 nederste centimeterne på aspargesen, denne delen er trevlete og skal ikke brukes. Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok brokkoli i 4–5 minutter, tilsett asparges når det er 2 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet og vend inn 1 ss smør.
Skrell og finhakk sjalottløk, Skyll persillen og hakk bladene. Smelt smøret, tilsett sjalottløk, kapers og hakket persille. Smak til med sitronsaft.
Server urtepanert flyndre med stekte poteter, asparges, brokkoli, kaperssmør og resten av sitronen.
God middag!