Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Pasta carbonara med bacon og grønne erter

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eggeplomme
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Linguine
250 g
(Gluten, Egg)
Baconterninger
150 g
Løk
1 stk
Grønne erter
125 g
Kremfløte
2-3 dl
(Melk, Laktose)
Eggeplomme
2 stk
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar på litt av kokevannet fra pastaen over i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med kokevannet. Pass på temperaturen når du blander egg og fløte sammen. Er fløten for varm kan eggene klumpe seg og retten kan fremstå som tørr. Da er litt av kokevannet godt å ha.

Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 8–10 minutter. Når pastaen er ferdig kokt, sil av den i et dørslag og ha den tilbake i den tomme kjelen.
Kutt løk i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med olje og stek baconet sprøtt. Tilsett løkskivene og la dem steke med til de er litt gylne. Ha i kremfløte og la det småkoke i 5 minutter. Vend inn ertene. Smak til med salt og pepper og vend inn eggeplommene rett før servering.
Skyll salaten i kaldt vann og tørk den lett. Kutt tomaten i biter. Ha salat og tomat i en bolle. Drypp over olivenolje rett før servering. 
Bland sausen inn i pastaen og server pasta carbonara med revet gran biraghi, grovkvernet pepper og salat.
God middag!