Kyllingfajitas med stekte bønner, guacamole og salsa

Kyllingfajitas med stekte bønner, guacamole og salsa

Ny oppskrift
Under 30 min
23 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • extra virgin olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Strimlet kyllingbryst
500 g
Grønn paprika
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
½ stk
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Tortillalefser
2 pakke
(Hvete)
Klasetomat
1 stk
Rødløk
¼ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Koriander
½ bunt
Guacamole
1 pakke
Lime
¼ stk
Klasetomater
2 stk
Koriander og kruspersille
1 pakke
Grønn chili
½-1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Extra virgin olivenolje
4 ss
Lime
¼ stk
Svarte bønner
1 pakke
Rødløk
¼ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask kniv og skjærebrett før du kutter flere grønnsaker. Hvis du ikke vil ha en så sterk salsa del chilien i to og skrap ut frøene.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt paprika i strimler og halve rødløken i båter. Ha paprika, rødløk og kylling i en ildfast form. Hell over olje, krydder, salt og pepper. Vend det godt sammen. Stek det i 20-25 minutter. Vend gjerne litt på det underveis slik at alt får en jevn stekeoverflate. 
Kutt en tomat i terninger. Finhakk hvitløk, koriander og en kvart rødløk. Bland alt sammen med guacamolen. Smak til med salt, pepper og lime. 
Kutt de to andre tomatene i terninger. Finhakk hvitløk, grønn chili og koriander og persille med stilk (se tips). Ha alt utenom tomatene i en egnet beholder og miks det godt sammen med en stavmikser. Vend inn tomat og smak til med lime, salt og pepper. 
Hell vannet av bønnene og skyll dem godt i et dørslag. Kutt den siste kvarten rødløk i strimler. Finhakk hvitløk og koriander. Ha olje i en middels varm stekepanne og stek bønner, rødløk, hvitløk og koriander sammen i 4-5 minutter. Smak til med krydder, lime, salt og pepper.  
Pakk inn tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Server kyllingfajitas med stekte bønner, guacamole og salsa. 
God middag!