Lettrøkt torsk med stuede gulrøtter og brokkoli

Lettrøkt torsk med stuede gulrøtter og brokkoli

Ny oppskrift
Under 15 min
3 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Sous vide-poteter
1 pakke
Røkt torskefilet
400 g
(Fisk)
Brokkolibuketter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
ts
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For litt mer smak på fisken, tilsett 1-2 laurbærblader og 10-15 pepperkorn i vannet. Fisken kan også legges i en ildfast form med litt vann i bunn, dekkes med folie og bakes til den flaker seg. Det tar litt lengre tid, men du vil ende opp med et mer saftig resultat. Brokkolien kan også kokes i lettsaltet vann, hvis man foretrekker

Kok opp en stor kjele med vann, legg posene med poteter og stuede gulrøtter i vannet og la dem koke i omtrent 15 minutter.
Løft posene opp av vannet, hold i dem med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen.
Hell potetene og gulrøttene forsiktig over i hvert sitt serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Legg fisken i en vid kjele og fyll kjelen med vann slik at det halvveis dekker fisken.
Damp fisken under lokk til den så vidt flaker seg. Det tar omtrent 6–7 minutter, avhengig av effekten på kokeplaten (se tips).
God middag!