Thaisuppe med kylling og nudler

Thaisuppe med kylling og nudler

4.12 (105)
Under 20 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Kyllingbuljong
    • maisenna
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Finn frem skjærebrett og kniv. Del soppen i båter og cherrytomatene i to. Husk å rydde etter deg når du er ferdig.

    Kok opp en kjele med vann til koking av nudler.
    Skrell ingefæren, bruk gjerne en skje til å skrape av skallet. Riv ingefæren på den fine delen av rivjernet.
    Varm opp en kjele med olje og tilsett curry paste og ingefær. Curry pasten er ganske sterk, så smak deg frem underveis. La curryen surre i 1 minutt. Ha på kokosmelk og kyllingbuljong, og la det koke i omtrent 5 minutter.
    Kutt soppen i fire, blomkålen i små buketter og cherrytomater i to. Hakk koriander.
    Bland sammen maisenna og vann, og spe dette i suppen samtidig som du rører.
    Tilsett sopp, blomkål og tomater. La suppen trekke i 3–4 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft.
    Kutt kyllingen i strimler og krydre strimlene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingstrimlene til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
    Ha nudlene i det kokende vannet og kok dem i 1–2 minutter. Hell av vannet.
    Server thaisuppe med kylling, nudler og hakket koriander.
    Tre kyllingen på grillpinner og ha på litt curry paste, salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen ved 200 grader i 8–10 minutter. Klem over litt limesaft rett før servering.
    Ha suppen i en tett beholder og ta med restene til lunsj i morgen.
    God middag!