Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. soyasaus
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Evt. soyasaus
1 ss
Pulled pork
350 g
Barbecuesaus
1 beger
Bok choy
1 stk
Gulrot
2 stk
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en enda mer autentisk rett: Åpne posen med pulled pork og sil av kraften. Del kjøttet i fingertykke skiver og ha det i en ildfast form. La det stå i ovnen i omtrent 10 minutter. Kok opp kraften, BBQ-saus og 2 spiseskjeer soyasaus. Når kraften er redusert til omtrent halvparten, ha den over svinekjøttet. Bak kjøttet ferdig i ovnen i omtrent 15 minutter til.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med pulled pork i vannet og la den koke i 10 minutter.
Løft posen med kjøtt opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og knus innholdet litt med hendene. Pass på, det er varmt! Hell kjøttet og stekesjyen fra posen over i en ildfast form. Bland inn BBQ-saus. Ta en gaffel i hver hånd og riv kjøttet i strimler. Sett formen i ovnen og la den stå i omtrent 10–15 minutter.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Del bok choy i fire båter og gulrot i tynne skiver. Wok grønnsakene i en varm panne med olje i omtrent 5 minutter.
Server pulled pork med jasminris og grønnsaker. Ha gjerne soyasaus over risen.
God middag!