Pulled pork med BBQ-saus og ris

Pulled pork med BBQ-saus og ris

4.19 (193)
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. soyasaus
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Evt. soyasaus
    1 ss
    Pulled pork
    350 g
    Barbecuesaus
    1 beger
    Bok choy
    1 stk
    Gulrot
    2 stk
    Solsikke-/rapsolje
    1–2 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For en enda mer autentisk rett: Åpne posen med pulled pork og sil av kraften. Del kjøttet i fingertykke skiver og ha det i en ildfast form. La det stå i ovnen i omtrent 10 minutter. Kok opp kraften, BBQ-saus og 2 spiseskjeer soyasaus. Når kraften er redusert til omtrent halvparten, ha den over svinekjøttet. Bak kjøttet ferdig i ovnen i omtrent 15 minutter til.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med pulled pork i vannet og la den koke i 10 minutter.
    Løft posen med kjøtt opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og knus innholdet litt med hendene. Pass på, det er varmt! Hell kjøttet og stekesjyen fra posen over i en ildfast form. Bland inn BBQ-saus. Ta en gaffel i hver hånd og riv kjøttet i strimler. Sett formen i ovnen og la den stå i omtrent 10–15 minutter.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Del bok choy i fire båter og gulrot i tynne skiver. Wok grønnsakene i en varm panne med olje i omtrent 5 minutter.
    Server pulled pork med jasminris og grønnsaker. Ha gjerne soyasaus over risen.
    God middag!