Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljongterning
- salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer fylde, server gjerne en spiseskje naturell kesam eller yoghurt i suppen.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Når ovnen er varm, stek bagettene i omtrent 9 minutter.
Skrell og grovhakk løk, gulrøtter, potet og stangselleri. Finhakk hvitløk og ingefær.
Stek hvitløk, ingefær og løk i en kjele med olje til alt er litt mykt. Tilsett gulrøtter, potet og selleri, og stek videre i et par minutter. Ha i buljong og vann, og kok opp. La det hele småkoke til grønnsakene er møre. Det tar omtrent 15 minutter.
Kutt resten av stangsellerien og gulroten i skiver. Stek det lett gyllent og mørt i en stekepanne. Vend inn kjernemiksen. Skyll, tørk og grovhakk koriander.
Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til den får en jevn konsistens. Smak til med salt, pepper og limesaft.
Server gulrot- og ingefærsuppe med stekt stangselleri og gulrot, kjernemiks, hakket koriander og bagetter.
Middagsrester? Ta vare på restene i en matbeholder og spis det som en lunsj dagen etter. Suppen kan også brukes som saus til for eksempel stekt fisk. Rester av stangselleri kan du dele i staver og spise til lunsj eller ha i et lite mellommåltid.
1 Roedeporsjon
Suppe: 450 g
Energiinnhold: 210 kcal
Bagette: 30-60 g: 75-150 kcal
Registrer mengde bagette i tillegg
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!