Gulrot- og ingefærsuppe

Gulrot- og ingefærsuppe

4.18 (71)
Under 30 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grønnsaksbuljongterning
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For mer fylde, server gjerne en spiseskje naturell kesam eller yoghurt i suppen.

    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Når ovnen er varm, stek bagettene i omtrent 9 minutter.
    Skrell og grovhakk løk, gulrøtter, potet og stangselleri. Finhakk hvitløk og ingefær.
    Stek hvitløk, ingefær og løk i en kjele med olje til alt er litt mykt. Tilsett gulrøtter, potet og selleri, og stek videre i et par minutter. Ha i buljong og vann, og kok opp. La det hele småkoke til grønnsakene er møre. Det tar omtrent 15 minutter.
    Kutt resten av stangsellerien og gulroten i skiver. Stek det lett gyllent og mørt i en stekepanne. Vend inn kjernemiksen. Skyll, tørk og grovhakk koriander.
    Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til den får en jevn konsistens. Smak til med salt, pepper og limesaft.
    Server gulrot- og ingefærsuppe med stekt stangselleri og gulrot, kjernemiks, hakket koriander og bagetter.
    Middagsrester? Ta vare på restene i en matbeholder og spis det som en lunsj dagen etter. Suppen kan også brukes som saus til for eksempel stekt fisk. Rester av stangselleri kan du dele i staver og spise til lunsj eller ha i et lite mellommåltid.
    1 Roedeporsjon Suppe: 450 g Energiinnhold: 210 kcal Bagette: 30-60 g: 75-150 kcal Registrer mengde bagette i tillegg For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!