Bakt laks med poteter, rømme og agurk- og gulrotsalat

Bakt laks med poteter, rømme og agurk- og gulrotsalat

Ny oppskrift
Under 35 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Laksen kan også stekes i stekepanne. Start med en varm stekepanne med olje, og stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Avslutt med en god klatt smør og en skvis sitronsaft. Øs det over fisken. Om du griller, pensle fiskestykkene med olje og grill dem på direkte varme i 2–3 minutter på hver side. La fisken hvile i et par minutter. Hvis du vil ha kokte gulrøtter, kan du koke dem i 4–5 minutter i lettsaltet vann.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
    Skyll potetene, del dem i to og legg dem over i en ildfast form. Vend inn knust hvitløk, olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er møre og lett gylne. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om på potetene underveis for å få et jevnere resultat.
    Skyll laksen i kaldt vann og tørk av den med papir. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Legg fisken i en smurt ildfast form eller på et stekebrett. Fordel smør over fisken og sett brettet i ovnen. Bak fisken i 8–12 minutter til den er gjennomvarm og har en lett rosa kjerne (se tips).
    Bruk en ostehøvel eller mandolin til å lage lange remser av agurken. Kutt gulroten i strimler eller riv den på et rivjern. Finhakk gressløk. Bland grønnsakene sammen og vend inn sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
    Server bakt laks med stekte poteter, agurk og- gulrotsalat, rømme og sitron i båter.
    Middagsrester? Ta vare på restene i en matboks. Spis dem som en kald salat til lunsj dagen etter.
    God middag!