Grillet indrefilet av svin med savoykålblanding og sesamris
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Marinert indrefilet av svin
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
Jasminris
150 g
Sesamfrø
1 pakke
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
½ stk
Frisk savoykålblanding
300 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ønsker å kutte ned på tilberedningstiden, kan du dele kjøttet i skiver før du griller det. Sett et steketermometer i kjøttet for perfekt resultat. Kjøttet har en rosa kjerne ved 70 grader, og er gjennomstekt ved 76 grader. La kjøttet hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Klargjør grillen. Legg mindre kull på den ene siden av grillen, slik at du får én grillsone med direkte varme og én med indirekte varme.
Pensle kjøttet med olje, og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet på direkte varme i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over på indirekte varme, og stek i 15–18 minutter (se tips). Ta kjøttet av grillen og la det hvile i 5–10 minutter. Del det opp i fine skiver ved servering.
Kok ris etter anvisning på pakken. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne og vend dem inn i den ferdig kokte risen.
Skrap skallet av ingefæren med en skje, og riv den fint. Skrell og finhakk hvitløk.
Varm opp en stekepanne med 2 ss olje. Stek grønnsaksblandingen, hvitløk og ingefær i 3–4 minutter. Tilsett 2 ss smør, og krydre med salt og pepper. Grønnsakene skal fortsatt ha litt krønsj når de er ferdige. Eventuelt kan du pakke grønnsakene i aluminiumspakker, og legge dem på grillen.
Server grillet indrefilet av svin med savoykålblanding, sesamris og hoisinsaus.
Passer det ikke å grille? Brun kjøttet i en stekepanne med olje. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek kjøttet ferdig i ovnen ved 180 grader i 15–18 minutter.
God middag!