Kylling thai red curry

Kylling thai red curry

4.13 (467)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. soyasaus
    • Litt salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kyllingen kan også grilles på en varm grill. Smør da kyllingen med en blanding av 1 ss solsikke-/rapsolje og 2 ss curry paste. Grill den på høy varme i et par minutter. Litt sukker eller honning kan gi currysausen en god balanse. Smak deg frem! Ristede sesamfrø, peanøtter eller cashewnøtter gir god sprøhet og smak til denne retten.

    Kok opp rikelig med vann i en kjele. Når det koker, ha i posene med ris og quinoa og la dem koke i 12–13 minutter. Ta posene opp av vannet, klipp opp på toppen og hell ris og quinoa over i et serveringsfat eller tilbake i kjelen tømt for vann.
    Skrell gulroten, og del den og paprika i tynne strimler. Del prinsessefileten i mindre biter og stek bitene i en wokpanne med olje i et par minutter. Ha på salt og pepper mens det steker. Ta kyllingbitene ut av pannen og over på en tallerken.
    Fres kål, paprika og gulrot i 3–4 minutter i den samme stekepannen som du stekte kyllingen i. Rist godt på boksen med kokosmelk og åpne den. Ha kokosmelk og curry paste i pannen og kok opp mens du rører. Bruk curry paste etter smak, noen kan synes den er litt sterk. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i 5–6 minutter. Ha til slutt kyllingen tilbake i pannen.
    Server indisk kyllinggryte med ris og quinoa. Ha gjerne litt soyasaus på risen ved servering.
    God middag!