Fiskekaker med ovnsbakte småpoteter, stekte grønnsaker og sitron- og gressløksmør

Fiskekaker med ovnsbakte småpoteter, stekte grønnsaker og sitron- og gressløksmør

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Råkostmiks
450 g
Gressløk
1 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å spare tid, kan du servere råkostmiksen rå, og smake til med sitronsaft. Sukkerertene kan stekes sammen med fiskekakene.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Fordel småpotetene utover i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Legg fiskekakene på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til høy varme. Stek råkostmiksen i 2–3 minutter, og krydre grønnsakene med salt og pepper.
Finhakk gressløken. Smelt 4 ss smør i en kjele på lav varme, og tilsett saften fra halve sitronen. Vend inn den finhakkede gressløken, og smak til med salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!