Kyllingbryst med tomatiserte grønnsaker og gnocchi

Kyllingbryst med tomatiserte grønnsaker og gnocchi

4.3 (99)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Hvitløk
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Kyllingbryst med skinn
420 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hvitløk
2 fedd
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Squash
½–1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Salt
Gnocchi
500 g
(Gluten, Sulfitt)
Smør
2 ss
Salt
Parmesan
½–1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brun kyllingfiletene på begge sider. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek eller bak videre til de har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge på rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av gnocchi.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek dem i en stekepanne til de er gylne. Avslutt i stekeovnen i 10–15 minutter. Bruk gjerne tipset for perfekt kylling hver gang.
Finhakk hvitløk. Del de andre grønnsakene i terninger. Stek grønnsakene i olje i en vid kjele eller stekepanne med høye kanter. Tilsett hakkede tomater og la alt småkoke videre i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok gnocchien i 2 minutter, eller til den flyter opp. Hell av vannet i et dørslag og la det renne av seg. Stek deretter gnocchiene gylne i smør i en stekepanne. Avslutt med litt salt, pepper og revet parmesan over.
Server kyllingbryst med tomatiserte grønnsaker, gyllenstekt gnocchi og revet parmesan.
God middag!