Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Basmatiris
125 g
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Brokkoli
½ stk
Soyasaus
1–2 ss
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Kokosmelk
1 liten boks
Spinat
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en mild variant av en rett som vanligvis lages med sterkt krydder. Smak til med chilipulver, kajennepepper eller fersk chili hvis dere vil ha den litt sterkere.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok ris som anvist på pakken.
Skrell og skjær løk i tynne skiver. Knus hvitløk med bredsiden på kniven, og finhakk den. Del brokkolien i buketter. Skrell stilken og del den i staver. Bland sammen løk, hvitløk og brokkoli i en ildfast form, og ha på olje, soyasaus, masalakrydder, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak grønnsakene i omtrent 10 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje, og stek kyllingskivene i 4–5 minutter på hver side. Stek dem gjerne i flere omganger, og legg de ferdigstekte bitene over på en tallerken. Når alle kyllingbitene er stekt, ha dem i den ildfaste formen sammen med kokosmelk. Sett formen tilbake i ovnen, og stek kylling og grønnsaker sammen i 8–9 minutter.
Kok ris som anvist på pakken.
Når kyllingen og grønnsaker er ferdig, bland inn spinat. La formen stå på benken frem til servering. Tilsett litt vann, om du ønsker en mer sausete konsistens.
Server kylling i kremet masalasaus med ris.
God middag!