Ovnsbakt torsk med pepperonisjy, knuste poteter og grønnkål
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
150-200 g
Smør
1 ss
Torskefilet
200 g
Cherrytomater
½ pakke
Sjalottløk
½ stk
Pepperoni
50 g
Kruspersille
½ bunt
Olivenolje
½ dl
Strimlet grønnkål
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en jevnere potetmos, skrell potetene før du koker dem møre. Hell av vannet, og knus dem med en stapper. Tilsett melk og smør, og bland til du har ønsket konsistens.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
(Se tips.) Sett over poteter til koking i lettsaltet vann, og kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 15–20 minutter. Hell av vannet, og knus potetene grovt med en visp eller stapper. Rør inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett med kjøkkenpapir. Legg fisken og cherrytomatene i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak fisken i 8–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og finhakk sjalottløken, kutt pepperoni i strimler og hakk persille. Varm opp en stekepanne, stek pepperonien til den slipper fettet. Ha i sjalottløk, og la det surre til løken er blank. Ha i persille og olivenolje, ha pepperonisjyen over fisken.
Bruk samme stekepannen som du stekte pepperoni i, og tilsett mer olje om nødvendig. Ha i grønnkål, og la den surre til den faller lett sammen. Vend inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Server ovnsbakt torsk med cherrytomater, grønnkål, grovknuste poteter og pepperonisjy.
God middag!