Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. smør
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- sukker/honning
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bok choy kan også wokes, grilles og brukes i salat. Til salat, legg bladene i iskaldt vann i 15 minutter. Det fjerner bitterstoffer og gir en sprøere salat. Hvis du vil steke bok choyen litt i stekepannen, stek den i 3–4 minutter på hver side i en medium varm panne med olje. Avslutt med en klatt smør og gjerne litt sitronsaft. Har du riseddik, tilsett gjerne en spiseskje av den i ponzusausen.
Fyr opp grillen om været tillater det (se tips). Finn frem kjøttet og alle de andre ingrediensene.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Riv ingefær. Finhakk chili, hvitløk og koriander. Bland det sammen med limesaft, soyasaus og sukker eller honning. Det skal smake av frisk syre, sødme, salt og aroma. Liker du det søtere eller syrligere, smaker du deg bare frem.
Tørk av kjøttet og krydre det med fiskekrydder, salt og pepper. Grill eller stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 5 minutter.
Kok opp omtrent 2 dl vann med litt salt i en kjele. Del bok choy i mindre biter, rødløk i båter og gulrot i strimler. Damp grønnsakene under lokk i 2–3 minutter. Hell av vannet og vend inn en klatt smør. Smak til med litt salt og pepper.
Server svinenakke med kokt ris, dampede grønnsaker og ponzusaus.
God middag!