Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- dijonsennep eller annen sennep
- extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sommerkoteletter
Gulrot
2 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Jasminris
160 g
Hakkede tomater
1 boks
Salt
Tobladssalat
50 g
Balsamicoeddik
1 ss
Extra virgin olivenolje
2 ss
Dijonsennep eller annen sennep
1 ts
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten er å fin spise ute! Kok tomatrisen først og ta den med deg ut. La den få etterdampe under lokk ute, mens du griller koteletter.
Varm opp ovnen til 150 grader varmluft.
Skrell og del gulrøtter og løk i skiver. Finhakk hvitløk. Stek hvitløk, løk og gulrot i en bredbunnet kjele til løken er mør. Sett kjelen til side. Skyll risen i kaldt vann og ha den i kjelen med løk og gulrøtter. Tilsett vann, hakkede tomater og litt salt. Kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 18–20 minutter, under lokk. Rør om noen ganger underveis. Sett kjelen til side og la risen etterdampe under lokk i minimum 5 minutter. Vend om rett før servering.
Varm opp en stekepanne og ha olje i pannen. Stek de røkte kotelettene i et par omganger. Etterhvert som kotelettene blir ferdige, sett dem i ovnen så de holder varmen mens du steker resten.
Bland sammen olivenolje, balsamicoedikk og sennep. Vend salaten i dressingen.
Server røkte koteletter med tomatris og salat.
God middag!