Stekt hyse med potetsalat

Stekt hyse med potetsalat

4.15 (299)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
    • extra virgin olivenolje
    • hvetemel
    • salt
    • smør
    • sukker
    Mandelpoteter
    500 g
    Salt
    Foxy Lady-sennep
    1 beger
    Extra virgin olivenolje
    1 dl
    Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
    1 ss
    Sukker
    2 ts
    Sjalottløk
    1 stk
    Kruspersille
    ½ pakke
    Hysefilet
    350 g
    Hvetemel
    3 ss
    Salt
    Smør
    2 ss
    Tobladssalat
    50 g
    Cherrytomater
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Del cherry tomatene i to og ha dem i en bolle. Hell salaten oppi bollen og bland sammen. Sett salaten på bordet, og husk bestikk!

    Vask mandelpotetene godt og behold skallet på. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og legg i potetene. La potetene småkoke til de er møre, det tar omtrent 15–20 minutter. Hell av vannet og skyll dem i kaldt vann. Del potetene i biter.
    Finhakk sjalottløk og persille. Ha sennep, sukker og eddik i en bolle (se tips). Spe med olje mens du rører. Hvis dressingen blir for tykk, kan du tilsette litt kaldt vann. Vend inn hakket sjalottløk og persille. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i potetene, eller server den ved siden av.
    Krydre fisken med salt og pepper og vend den i et tynt lag mel. Stek fisken i en stekepanne ved middels+/høy temperatur til den er gylden og saftig. Dette vil ta omtrent 4–5 minutter på hver side, avhengig av temperaturen i pannen og tykkelsen på fiskestykkene.
    Del cherrytomatene i to. Bland tomatene med salat i en bolle (se tips).
    Server stekt hyse med potetsalat
    Ha sennep, sukker, eddik og olje i en bolle. Kjør ingrediensene fort sammen med en stavmikser til du har en jevn dressing. Ønsker du mer smak på salaten, ha på olje og eddik eller sitronsaft rett før servering.
    Krydre fisken med salt og pepper. Del en sitron i tynne skiver. Legg porsjonsstykker av fisk oppå to skiver sitron. Legg fisken på grillen med sitronen under. Dette gjør at fisken ikke sitter fast på grillen, samtidig som det gir en god smak til fisken. Grill fisken på en side til den er fin og hvit rundt kanten. Snu fisken og grill den 2–3 minutter på den andre siden.
    «Sennep»: Sennep lages av frø fra ulike plantearter i korsblomstfamilien, og er ofte tilsatt vin, gjæringseddik eller vann, og sukker, salt og andre smaksstoffer (urter og krydder). Frøene males og blandes med de andre ingrediensene til en grov eller glatt masse. Denne massen blir kremete i konsistensen og har en skarp smak med varierende styrke. Hvor lenge sennep har blitt benyttet som en kulinarisk ingrediens er usikkert, men romerne var nok de første til å eksperimentere med sennep som krydder. Sennepen blir nevnt i en kokebok fra slutten av det 4. århundre! Da sennepen kom til Norden, mot slutten av middelalderen, ble den regnet som et krydder for rikfolk.
    God middag!