Down south: Sprø kylling med stuet grønnkål, coleslaw og frisk salat
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
- grov sennep
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Poteter
400 g
Chipotlemiks
½–1 pakke
Crispy kyllinglårkjøtt
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Bacon i skiver
150 g
Kremfløte
2 dl
Grønnkål
50 g
Hjertesalat
1 stk
Mais
1 pakke
Klasetomat
1 stk
Balsamicoeddik
1 ss
Olivenolje
2 ss
Grov sennep
½ ss
Coleslaw
1 beger
Barbecuesaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne ketchup til for de som ikke er så glad i bbqdressing.
Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft.
Vask søtpoteten, skallet må gjerne være på. Del den i tynne staver. Skjær potetene i båter. Ha søtpotet og potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, chipotlemiks og salt. Sett brettet i ovnen og stek potetene gylne, omtrent 20-25 minutter. Vend om underveis for et bedre resultat. (gjør gjerne plass til kyllingen slik at den får plass på samme stekebrett)
Ha sprøbakt kylling på et stekebrett med bakepapir, og stek det i 15 minutter.
Finhakk hvitløk og og løk. Skjær endene av de grønne bønnene.
Skjær baconet i tynne strimler og stek baconet i en middels varm stekepanne til det slipper fettet, tilsett løk og hvitløk og stek den sammen med baconet til den blir blank. Tilsett grønnkål og la den frese i panna i et par minutter før du har på fløte. La den koke til grønnkålen blir mør, omtrent 10-15 minutter. Tilsett grønne bønner når det gjenstår 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Riv hjertesalaten i mindre biter, skyll, vask og tørk. Del tomatene i terninger og skyll maisen. Ha salaten i en bolle og bland sammen en liten dressing av olivenolje, balsamicoeddik og sennep. Dressingen has over ved servering.
Server sprø kylling med stuet grønnkål, frisk salat, coleslaw og bbq-dressing.
God middag!