Grillede sommerkoteletter med salat og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Balsamicodressing
- extra virgin olivenolje
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Isbergsalat
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Litt salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Balsamicodressing
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt sprøstekt løk passer det godt å drysse det over salaten. Sommerkotelettene kan også stekes i ovnen hvis du ønsker å gjøre det litt enklere. Snitt da kotelettene i fettet og stek dem i 15–20 min på 210 grader varmluft.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft eller fyr opp grillen.
Vask og kutt potetene i båter og ha de over i en ildfast form. Krydre med olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre, i omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis, for jevnere steking.
Pensle sommerkotelettene med litt olje og legg dem på grillen, eller brun dem i en stekepanne på middels varme. Stek eller grill til de er gjennomstekte og gylne på begge sider. Det rar omtrent 10-12 minutter.
grovt og luftig, eller finhakket, nærmest som en salsa.
Smak til salaten med salt, pepper, olivenolje og balsamicoeddik. Server sommerkoteletter med salat og poteter.
God middag!