Grillede sommerkoteletter med salat og ovnsbakte poteter

Grillede sommerkoteletter med salat og ovnsbakte poteter

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Balsamicodressing
    • extra virgin olivenolje
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    500 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Isbergsalat
    ½ stk
    Tomat
    1 stk
    Agurk
    ½ stk
    Rødløk
    ½ stk
    Litt salt
    Extra virgin olivenolje
    2 ss
    Balsamicodressing
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du litt sprøstekt løk passer det godt å drysse det over salaten. Sommerkotelettene kan også stekes i ovnen hvis du ønsker å gjøre det litt enklere. Snitt da kotelettene i fettet og stek dem i 15–20 min på 210 grader varmluft.

    Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft eller fyr opp grillen.
    Vask og kutt potetene i båter og ha de over i en ildfast form. Krydre med olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre, i omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis, for jevnere steking.
    Pensle sommerkotelettene med litt olje og legg dem på grillen, eller brun dem i en stekepanne på middels varme. Stek eller grill til de er gjennomstekte og gylne på begge sider. Det rar omtrent 10-12 minutter.
    grovt og luftig, eller finhakket, nærmest som en salsa.
    Smak til salaten med salt, pepper, olivenolje og balsamicoeddik. Server sommerkoteletter med salat og poteter.
    God middag!