Kylling med bulgursalat

Kylling med bulgursalat

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Gurkemeie (kan sløyfes)
    • kajennepepper (kan sløyfes)
    • pepper
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Kyllingfilet
    600 g
    Salt
    Pepper
    Solsikke-/rapsolje
    Bulgur
    160 g
    Vann
    dl
    Gurkemeie (kan sløyfes)
    1 ts
    Rødløk
    1 stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Agurk
    1/2 stk
    Cherrytomater
    1/2 pakke
    Kajennepepper (kan sløyfes)
    1/4 ts
    Salt
    1 ts
    Pepper
    1/2 ts
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Hvis ønskelig, kan du tilsette flere grønnsaker i bulgursalaten. Biter av paprika, vårløk og squash vil passe godt til. Du kan også ha i flere krydder for mer smak, for eksempel chili, koriander og persille. Om du koker bulguren med litt buljong i vannet vil den også bli mer smaksrik.

    Varm opp en stekepanne med olje.
    Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i omtrent 4 minutter på hver side. La filetene hvile i et par minutter før servering.
    Skyll bulguren godt.
    Kok opp vann, tilsett gurkemeie og hell i bulguren. La bulguren koke forsiktig under lokk i omtrent 15 minutter. Hell av eventuell overflødig væske.
    Finhakk rødløk og hvitløk, skjær agurk i biter og del cherrytomater i to.
    Bland grønnsakene inn i bulguren når den er ferdig. Tilsett cayennepepper og smak til med salt og pepper.
    Server kyllingfilet med bulgursalat.
    God middag!