Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Gurkemeie (kan sløyfes)
- kajennepepper (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kyllingfilet
600 g
Salt
Pepper
Solsikke-/rapsolje
Bulgur
160 g
Vann
dl
Gurkemeie (kan sløyfes)
1 ts
Rødløk
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Agurk
1/2 stk
Cherrytomater
1/2 pakke
Kajennepepper (kan sløyfes)
1/4 ts
Salt
1 ts
Pepper
1/2 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis ønskelig, kan du tilsette flere grønnsaker i bulgursalaten. Biter av paprika, vårløk og squash vil passe godt til. Du kan også ha i flere krydder for mer smak, for eksempel chili, koriander og persille. Om du koker bulguren med litt buljong i vannet vil den også bli mer smaksrik.
Varm opp en stekepanne med olje.
Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i omtrent 4 minutter på hver side. La filetene hvile i et par minutter før servering.
Skyll bulguren godt.
Kok opp vann, tilsett gurkemeie og hell i bulguren. La bulguren koke forsiktig under lokk i omtrent 15 minutter. Hell av eventuell overflødig væske.
Finhakk rødløk og hvitløk, skjær agurk i biter og del cherrytomater i to.
Bland grønnsakene inn i bulguren når den er ferdig. Tilsett cayennepepper og smak til med salt og pepper.
Server kyllingfilet med bulgursalat.
God middag!