Kylling med mangosalat og pita

Kylling med mangosalat og pita

Ny oppskrift
Under 25 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Kyllingoverlår uten skinn og ben
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Three spice
½–1 pakke
Salt
Vann
½ dl
Restaurantsalat
1 pakke
Mango
1 stk
Rød paprika
½ stk
Sukkererter
½ pakke
Rødløk
½ stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Rømmekolle
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hvitløk
1 fedd
Sitron
½ stk
Salt
Pitabrød
1 pakke
Revet gouda
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en mangosalsa av mango, paprika og løk. Tilsett gjerne litt hakket chili og koriander om du har det. Klem over saften fra en lime og tilsett litt olivenolje.

Varm opp ovnen til 180 grader varmluft
Kutt kyllingen i strimler og varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingen gylen og tilsett ønsket mengde tacokrydder. Rør godt og tilsett litt salt og vann, la vannet koke inn.
Kutt mango og paprika i terninger, del sukkerertene i to og hakk løken. Ha salaten i en bolle og bland inn de andre grønnsakene (se tips). Eventuelt kan du servere dem i hver sin skål. Ha olje og eddik over salaten rett før servering.
Riv hvitløken på den fine delen av rivjernet. Bland sammen rømme, hvitløk, saften fra en halv sitron, salt og pepper.
Varm pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter. Fyll varme pitabrød med mangosalat, kylling, revet ost og rømmedressing.
Kyllingen kan grilles i hele stykker og deles i strimler når den er ferdig. Eventuelt kan du grille den i strimler om du har en grill med stekeplate. Varm pitabrødene forsiktig på grillen rett før servering.
God middag!